KOBIETY FUNDACJI

Katarzyna Walczyk

Bez zawahania porzuciła długoletnią pracę w korporacji  na rzecz macierzyństwa i freelancingu. Człowiek o niezwykłej empatii wobec wszystkiego co ludzkie, “fanka” karmienia mlekiem mamy.

Nie jest jej obce KPI, ponieważ karmiła piersią inaczej ponad 2,5 roku, od momentu, w którym na świat przyszedł jej syn Aleksander aż do samoodstawienia. Karmi piersią również ponad trzyletnią córkę Alicję. Pisanie na www.mlekiemmamy.org łączy przyjemne z pożytecznym. Realizowanie pasji do pisania z chęcią uświadomienia młodych mam, że niezależnie od sposobu, warto karmić mlekiem mamy.

wolontariuszka

Milena Żebrowska

Absolwentka Żywienia Człowieka i Oceny Żywności w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Mama Antosia, karmionego w każdy sposób. Jej wielką pasją jest nauka o żywności i żywieniu człowieka. Dzięki współpracy z Fundacją realizuje swoją pasję, zgłębia wiedzę i dzieli się nią z innymi.

Milena zajmuje się głównie pisaniem artykułów o tematyce związanej z żywieniem dzieci, a także ich mam, wpływie żywności na organizm. Większość tekstów przygotowuje na potrzeby strony “Zmodyfikowane”.

Katarzyna Kuczykowska – Tywusik

Magister etnologii na UMK w Toruniu i zarządzania na Politechnice Gdańskiej. Prowadzi z mężem lokal gastronomiczny. Mama dwóch synów – starszego karmiła piersią inaczej, drugiego karmi bezpośrednio z piersi.
Rożne przeszkody na pierwszej mlecznej drodze skłoniły Kasię do poszukiwania wiedzy laktacyjnej. Teraz, jako doświadczona mama, chce się nią dzielić. Pisanie artykułów dla portalu Mlekiem Mamy to dla niej sposób na poszerzanie i uaktualnianie wiedzy, a także trening umysłu i odskocznia od codziennych obowiązków macierzyńskich.

Izabela Skrzesińska

Absolwentka Politechniki Śląskiej i Wrocławskiej, pracuje jako audytorka oraz specjalistka w dziale jakości w firmie produkcyjnej w branży motoryzacyjnej. Administratorka Facebook’owej grupy mam KPI.
Karmiłam syna piersią inaczej ponad dwa lata – do samoodstawienia. W trudnych początkach macierzyństwa natrafiłam na stronę Mlekiem Mamy, a z niej na grupy na FB związane z KPI, które były dla mnie wsparciem i motywacją do odciągania mleka przez kolejne dwa lata. Przeszłam przez etapy popełniania błędów laktacyjnych, zwątpienia, intensywnego i bardzo regularnego odciągania, stopniowego schodzenia z sesji, kontynuowania KPI po powrocie do pracy na pełny etat i ostatecznie zakończenia laktacji. Emocje i „punkt widzenia” każdego z nich są mi dobrze znane, przez co łatwiej mi pojąć rozterki mam. Chcę dzielić się zdobytą wiedzą i doświadczeniem z innymi kobietami. Na co dzień widzę pozytywne efekty mojej pracy, co daje mi motywację zgłębiania tematu laktacji.