KARMIĘ PIERSIĄ, ALE Z GŁOWĄ! – 2024

Fundacja Mlekiem Mamy została zaproszona przez Centrum Nauki o Laktacji (CNoL) do wspólnego przeprowadzenia kampanii społecznej „Karmię piersią, ale z głową”. W czasie kampanii chcemy dowiedzieć się, skąd matki karmiące naturalnie czerpią wiedzę na temat laktacji i karmienia małych dzieci. Została udostępniona ankieta, której wyniki będzie można poznać w czasie XVII Zjazdu CNoL już w czerwcu br.

Chcemy też podać wiarygodne źródła wiedzy o laktacji.

„Przed laty młodzi rodzice zdobywali wiedzę na temat opieki, karmienia i wychowywania dzieci głównie od swoich rodzin i znajomych, a gdy był problem zdrowotny, udawali się po pomoc do personelu medycznego.

W kolejnych latach pojawiały się książki i artykuły w prasie dla rodziców, programy edukacyjne w TV. W dzisiejszych czasach dostęp do informacji jest znacznie szerszy, a jednym z głównych miejsc poszukiwania wiedzy jest internet. Ma to swoje dobre i złe strony.” Więcej [KLIK]

Zapraszamy do obserwowania naszych profili na Facebooku i Instagramie, tam poznacie odpowiedzi na nurtujące pytania, m.in.:

Do zobaczenia w mediach społecznościowych! Pamiętajcie, aby karmić piersią z głową!

Fundacja "Mlekiem Mamy" wspiera w karmieniu naturalnym. Jeżeli karmienie piersią okazuje się niemożliwe, pokazujemy, że można karmić piersią inaczej (KPI), tj. odciągniętym mlekiem i podawać je w inny sposób. Edukujemy w zakresie tzw. świadomego rodzicielstwa i zdrowego stylu życia już od pierwszych chwil dziecka.